Noticies ESO - Batxillerat

Anem al Museu Blau !

El passat 14 de desembre els alumnes de 4t d´ESO de l´optativa de “Biologia i Geologia” vam anar al Museu Blau (Museu de Ciències Naturals) de Barcelona.

Al museu vam realitzar l´activitat “Patchwork evolutiu” . Primer vam fer una activitat que consistia en representar mitjançant robes de diferents textures i colors què és per a nosaltres l´evolució. Després, per grups, vam anar a la sala de l´exposició “Planeta vida” i allà vam fer activitats sobre conceptes relacionats amb l´evolució (selecció natural, diversitat, evolució humana...). Amb tot el que vam aprendre hem de seguir treballant a l´aula i hem de preparar un pòster científic que presentarem i exposarem al mateix Museu Blau en un congrés científic que es realitzarà durant la  “Setmana de l´evolució”. Us seguirem informant!

 

 

 

 
 

L' ALUMNAT DE QUART D' ESO FA UNA CAMPANYA DE RECAPTE D' ALIMENTS PER LA BOTIGA SOLIDÀRIA DE CORNELLÀ

L' alumnat de Quart d' ESO ha participat en la campanya de recapte d' aliments  per lliurar a la Botiga Solidària de Cornellà.
 
L' alumnat i el professorat, ha participat en un esmorzar solidari que es va fer el dimecres 13 de desembre amb la realització de pastissos .
Les donacions s' ha concretat en : 
70 paquets de sucre
67 paquets de sal
70 paquets de farina
52 pots de Cola Cao
 

La Marató de TV3 ens visita

La setmana del 11 al 15 desembre tots els alumnes de 3r d´ESO i de 1r i 2n de Batxillerat i també els alumnes de l´optativa de “Biologia i geologia” de 4t d´ESO han assistit a les xerrades que ha impartit al nostre centre la biòloga Maria Rigau de la Fundació de la Marató de TV3. 

Aquest any la Marató de TV3 s´ha celebrat el diumenge 17 de desembre i està centrada en “Les malalties infeccioses”. Per això ens han explicat què són les malalties infeccioses (sèpsia, SIDA, meningitis...), qui les causa (bacteris, virus, protozous...), com ens podem defensar (sistema immunitari i vacunes) i com es poden prevenir (rentar-nos les mans, utilitzar correctament el preservatiu, no abusar dels antibiòtics...). 

Per acabar, ens han informat de la importància que tenen les inversions econòmiques destinades a la recerca mèdica. En el cas de les malalties infeccioses la investigació permetria millorar el diagnòstic d´aquestes malalties i trobar nous antibiòtics ja que molts bacteris han desenvolupat resistència als antibiòtics actuals.

Podeu trobar més informació sobre la Marató de TV3 al següent enllaç: http://www.ccma.cat/tv3/marato/

 

 

 

Barna Brass Quintet, ha actuat al nostre centre.

El quintet de metalls de la Banda Municipal de Barcelona ha ofert una audició didàctica als alumnes de 3r ESO del nostre centre.
Aquest acte es va celebrar el passat dilluns dia 27.
L'audició va desenvolupar un viatge des de l'edat mitjana fins la música del segle XX-XXI
 

BARNA BRASS QUINTET a l'Esteve

El passat dilluns dia 27.11.2017 ens ha visitat el Barna Brass Quintet, uns músics de la banda municipal de Barcelona que ens han oferit una audició a través dels instruments de vent metall.
 
Aquesta audició anat dirigida als alumnes de 1r d'ESO
 

El canvi climàtic i l'ús de drons per al cultiu en entorns dinàmics 

Dins del marc del programa “Connect-US”,  els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat de la modalitat de Ciències i Tecnologia van assistir el passat 20 de novembre a la conferència “El canvi climàtic i l'ús de drons per al cultiu en entorns dinàmics”. La xerrada va ser a càrrec del Dr. Shawn C. Kefauver que actualment viu i fa recerca a Barcelona. La xerrada es va impartir en anglès i va ser organitzada pel Consolat General dels Estats Units a Barcelona. Podeu trobar més informació al web https://sckefauver.com/about/.

 

PROJECTE QUART D’ ESO : LA REVOLUCIÓ FRANCESA

Durant el mes d’ octubre, l’ alumnat de Quart d’ ESO han realitzat un projecte d’ investigació amb el títol REVOLUCIÓ.

El treball realitzat ha tingut un caràcter interdisciplinar, participant de manera activa els departaments de Química, E. Física, Visual i Plàstica, Música i Socials.

 

El final del projecte ha estat una representació amb un muntatge de 22 microrelats de composició lliure   en que l’ alumnat  ha  realitzat íntegrament la representació. 

 

 

 

Comença la campanya de reciclatge!

Ja ha començat la campanya de reciclatge a l´ Esteve. Aquesta campanya consisteix en que els alumnes de la “Comissió de Medi  Ambient” de l´ institut passen per totes les classes de l´ ESO i ens expliquen què és reciclar, on hem de reciclar, com hem de reciclar i per què hem de reciclar.

 

A les classes, als passadissos i al pati trobem contenidors de color groc i de color blau.

 

Als contenidors de color blau hi hem de llençar els papers, les cartolines i els cartrons i als contenidors de color groc hi hem de llençar plàstics i envasos com els bricks de sucs.

Des de la “Comissió de Medi Ambient” us animen a reciclar per aconseguir un institut més net i més sostenible!

Els alumnes de 1r d´ ESO visitem el planetari

El passat 26 d´ octubre els alumnes de 1r d´ ESO vam anar al CosmoCaixa. Vam assistir a la projecció “El cel vist des de la Terra i els eclipsis” del planetari. 

En aquesta sessió vam aprendre com és el cel que s´ observa des de la nostra latitud, quines són les principals constel·lacions i també a orientar-nos utilitzant les estrelles. També vam conèixer quins són els moviments aparents del Sol i de la Lluna i quins tipus d´ eclipsi hi ha.

 

 

Guanyador del Concurs de Microrelats de Terror i Gore

Àlex Tomico, alumne de Batxillerat, ha guanyat el primer premi  del Concurs de Microrelats de Terror i Gore de Molins de Rei. 
 
Dins del marc de Festival de Cinema de Terror de Molins de Rei, s'ha celebrat l'11è Concurs de Microrelats de Terror i Gore amb un apartat especial, Premi Especial Instituts. 
 

Subcategories

Estàs aquí:Inici > Noticies > ESO - Batxillerat