General

Dia de la Dona

El departament de música hem participat a l'acte del dia de la Dona, organitzat per l'Ajuntament de Cornellà, i que es va celebrar el passat divendres dia 10 de març a les 17.30h a la biblioteca central.

Hem estat l'únic institut de Cornellà convidat a l'acte, conjuntament amb l'escola Municipal de Música de la ciutat.

Taller Antiestrès

Carnestoltes 2017

Un any més hem celebrat la festa del Carnestoltes amb tallers de cuina, cinema, karaoke en anglès, maquillatge, fem blandiblu, etc... Hem muntat un photocall, on els alumnes han participat en el ja tradicional concurs de disfresses. Els premis patrocinats per l'ajuntament de Cornellà, es donaran el dia de Sant Jordi.

Els alumnes de 4rt d'ESO han organitzat un Room Scape, venda de crispetes, entrepans, pastissos i begudes per ajudar a finançar el viatge de final de curs.

Tots hem gaudit de la festa, gràcies a la implicació de tot el professorat i l'alumnat d'ESO i Batxillerat

Activitats a Favor de la Fundació Vicente Ferrer

Mercat solidari a favor de la Fundació Vicente Ferrer

Coincidint amb el dia Internacional de la Dona Treballadora, l'alumnat de 3r d'ESO han participat en un petit Mercat solidari a favor de la Fundació Vicente Ferrer.

Tothom del centre ha col·laborat i finalment hem recaptat 436.75 Euros que enviem a la Fundació, que treballa en l'eradicació de la pobresa i el desenvolupament de la dona en l'àmbit rural més pobre i necessitat de la Índia.

Agraïm a tothom la seva implicació i generositat! L'any vinent ho tornarem a repetir, perquè ha estat una experiència molt maca i enriquidora.

Tallers de la Fundació Vicente Ferrer per l'alumnat de 2n d'ESO

Des de la Fundació faran a tot l'alumnat de 2n d'ESO uns tallers el proper 4 d'abril. Es tracta d'un taller sobre gènere i desenvolupament, per prendre consciencia de la discriminació que pateixen les dones i nenes a l'Índia rural.

Xerrada Sobre els Camps de Refugiats

El passat dimecres 8 de març, es va fer una xerrada als alumnes de 4t ESO i 1r de Batxillerat sobre els camps de refugiats a càrrec d'un exalumne de l'institut Jordi González. En Jordi està estudiant Medicina a Bolívia i ens va explicar la seva experiència en els camps de refugiats de les illes gregues. Va ser una xerrada molt interessant i molt emotiva.

Gràcies Jordi, per fer-nos partícips de la teva gran experiència!

L'Esteve Terradas a Scaramouche

Els alumnes de 1r de Batxillerat van assistir a l'espectacle "Scaramouche" al teatre Victòria. La companyia Dagoll Dagom s'ha endinsat en el context de revolta de la Revolució Francesa. Scaramouche un heroi emmascarat, esdevindrà el defensor del poble exigint justícia, s'enfrontarà amb l'aristocràcia i donarà esperança a tothom.

Entendre la Revolució Francesa és entendre el món d'avui. Per això els alumnes i el Departament de Català us recomanem aquest viatge fascinant on conviuen la màscara de l'artista i el floret de l'heroi.

Concurs de Disfresses Carnestoltes 2017

Participa en el Concurs de disfresses de l'Esteve.

T'esperem el 24 de febrer de 9 a 10 h en el nostre Photocall! Et farem una super foto!! No podeu faltar!!

Premis: Entrades de cinema Splau

Categories:

  • 3 premis a la millor disfressa individual
  • 2 premis a la millor disfressa de grup
  • (6 alumnes/ màxim)

Amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà

Lectura del Manifest per la Pau

Amb motiu de la celebració del dia de la Pau, els alumnes de 4rt d'ESO de l'Esteve Terradas van escriure un manifest sobre la importància de promoure la cultura de la pau en els centres educatius i del valor de la Pau com a valor universal. A l'hora del pati vam llegir el manifest i vam fer un petit mur amb caixes de sabates per reivindicar el trencament de les fronteres a favor de la pau.

PER QUÈ SERVEIXEN LES GUERRES?

Escrit per Andrea Llorente (4rt d'ESO –Grup A)i llegit per Eva García (4rt d'ESO – Grup B)

Per què serveixen les guerres?

Les guerres l'únic que fan es destruir ciutats, cases i una cosa més important, destruir famílies. Es gasten molts diners, primer en armes i després per reconstruir el que aquestes han destruït. Diners que es podrien utilitzar per ajudar la gent que ho necessita. A la guerra hi ha humans, però no humanitat. Un exemple de l'atrocitat de les guerres són els refugiats, gent que ha de deixar la seva llar per culpa de les guerres; gent que ha de caminar quilòmetres i quilòmetres per posar les seves vides i les de les seves famílies fora de perill. Nens i nenes que perden els seus pares cada dia, pares i mares que perden els seus fills. Hi ha res més important a perdre? Un home refugiat va dir: " A Damasc hi ha armes per tot arreu. Tenim dues opcions: empunyar un arma o morir. Vam decidir abandonar la nostra llar per viure". Amb aquest manifest volem transmetre el nostre punt de vista sobre el que està passant, ara, al món.; i també el missatge que tots podem ajudar amb un petit gest a millorar-lo. Gestos com: acceptar-nos els uns als altres, sigui quin sigui el lloc de procedència, acceptar les nostres creences i les de l'altre, no rebutjar a ningú, respectar-nos i evitar les baralles, els insults.... Amb aquests petits gestos aconseguirem avançar cap a un món millor, en pau. Un món en el que tots respectem i ajudem mútuament. Si ens hi posem avui, 30 de gener, ja estarem més a prop d'aquest món desitjat, i és per això que us demanem que comencem ara mateix.

TOTS SOM HUMANS

Escrit i llegit per Ariadna Gómez i Carla Moreno (4rt d'ESO – Grup C)

Encara que la xifra de morts hagi disminuït des de 2011, la població de Síria segueix patint dia a dia continus atacs, amb la única intenció de provocar el major nombre de morts possibles. Nosaltres creiem que les persones hauríem de ser més conscients dels mal que provoquem i hauríem de tenir una mica més d'empatia. TOTS SOM HUMANS!

Dia de la Pau – Plataforma STOP MARE MORTUM

Amb motiu de la celebració del dia de la Pau, els alumnes de l'Esteve Terradas van assistir a una xerrada de la Plataforma Stop Mare Mortum a la Biblioteca Joan Salvat Papasseit.

Aquesta plataforma vol incidit en el canvi de polítiques migratòries, de protecció internacional i d'acció exterior que permetin assolir un món basat en el respecte pels drets humans, en la igualtat d'oportunitats i en el diàleg com a eina de resolució de conflictes.

Alhora, Stop Mare Mortum vol deixar el llegat d'una ciutadania molt més mobilitzada, que reaccioni davant de qualsevol vulneració de drets humans.

Visita i taller en el Museu de Història de Catalunya

Els alumnes de Ciències Socials de 1r E d'ESO van visitar el Museu de Història de Catalunya.

Amb aquesta visita fomentem la vivència i l'aproximació empàtica a la història a través dels seus protagonistes, des d'una vessant humana i social. Tots i totes van interactuar amb l'espai, observant, manipulant…

Conduïda per una educadora especialitzada, vam transmetre els coneixement sobre la Prehistòria d'una forma activa, divertida i molt amena.

Les activitats educatives d'aquest museu han rebut el Segell de Qualitat Eductiva del Consell de Coordinació Pedagògica de la ciutat de Barcelona.

    

Estàs aquí:Inici > Noticies > ESO - Batxillerat > Coordinació